Madhështia dhe dinjiteti i Zotit e bëjnë të domosdoshme jetën e përtejme

Zoti që na ka pajisur ne nga koka te thonjtë me kaq shumë të mira e dhunti, ka edhe dinjitetin e vet. Ashtu siç nuk do të pranonte Zoti që dikush tjetër të ndërhynte në të mirat dhe dhuntitë e Tij, nuk do t’i pëlqente edhe që falenderimi dhe mirënjohja për të mirat dhe dhuntitë e Tij t’i bëheshin dikujt tjetër. Krahas kësaj, është edhe kundërveprimi dhe gjykimi ndaj atyre, që, duke bërë të kundërtën, tregohen mosmirënjohës ndaj të mirave dhe dhuntive të Tij!